Tilaa lähikoululle lasten toimintarata – olet mukana edistämässä lasten ruokakasvatusta!

Ratkaiseeko Hevi-etsivä kasvisaarteen arvoituksen, kuinka pitkä on leivän matka pellolta pöytään, miksi hukkaa ei kannata ruokkia?
 
Maa- ja kotitalousnaiset tarjoavat vuosien kokemuksella lapsille ja nuorille suunnattuja hauskoja ja opettavaisia toimintaratoja. Maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistys, vanhempainyhdistys tai muu taho voi tilata ruokaradan lähikoulun oppilaille. 
 
Toimintaradan tilannut yhdistys on myös lämpimästi tervetullut osallistumaan tapahtumaan!
 

Visaisia tehtäviä kasviksista ja viljoista 

 
Hevi-etsivä ja kasvisaarteen arvoitus -toimintaradalla koululaiset tutustuvat kivan tekemisen kautta vihanneksiin, hedelmiin ja marjoihin. Lapset pääsevät ratkaisemaan kasvisaarteen arvoitusta tunnustelemalla, haistamalla ja maistamalla. Tavoitteena on rohkaista ja innostaa lapsia syömään monipuolisesti ja ennakkoluulottomasti kasviksia.
 
Jännittävä Viljan tie opettaa lapsille mistä leipä tulee. Lapset oppivat tuntemaan kotimaiset viljat ja tutustuvat leivän leipomiseen hauskojen toiminnallisten tehtävien avulla. Toimintaradalla lapset pääsevät myös maistelemaan erilaisia leipiä.
 
Kummankin aiheen parissa keskustellaan myös säännöllisen ateriarytmin ja lautasmallin, sekä kouluruoan tärkeydestä.
 

Toimintarata kertoo ruoan arvosta

 
Älä ruoki hukkaa – biojäte paastolle -tapahtumassa opitaan keinoja ruokahävikin vähentämiseksi. Toimintaradalla lapset pääsevät pohtimaan visaisia tehtäviä ruokahävikkiin liittyen. Tapahtumassa lasketaan unohduksille hintaa, mietitään miksi ruokaa ei kannata heittää roskiin sekä mietitään miten jämäruoat saisi kulumaan ajoissa!
 
Ruokaradan rakennuksen ja lasten ohjauksen radalla hoitaa maa- ja kotitalousnaisten asiantuntija. Tapahtumissa sovelletaan lasten ruokakasvatukseen kehitettyä sapere-menetelmää, johon ruoka-asiantuntijat ovat koulutettuja. 
 
Otathan yhteyttä Maa- ja kotitalousnaisten Keskukseen tai lähimpään piirikeskukseesi, niin kerromme lisää! 
 
Lataa esitteet ja lue lisää täältä. 
 

Jaa

Artikkelit