Maa- ja kotitalousnaiset Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtumassa

Suomen suurin lähiruokatapahtuma Herkkujen Suomi järjestetään neljättä kertaa Helsingin Rautatientorilla 21.–23.8. Maa- ja kotitalousnaiset ovat mukana tapahtumassa monella tapaa: kertomassa lasten ruokakasvatuksesta, antamassa ohjeita ruisleivän tekoon sekä esittelemässä eteläkarjalalaisia ja kymenlaaksolaisia herkkuja. 

Maa- ja metsätalousministeriön Ruokailo-osastolla kerrotaan ajankohtaisista ruokakasvatusmenetelmistä ja tutustutaan niihin hauskojen esimerkkien ja innostavien asiantuntijoiden avulla. Maa- ja kotitalousnaiset esittelevät osastolla alakouluikäisille suunnattua lasten toimintarataa Hevi-etsivä ja kasvisaarteen arvoitus. Lisäksi osastolla voi kuvauttaa itsensä porkkanan kanssa! Kuvan saa omaksi ja sen voi laittaa esimerkiksi jääkaapin oveen muistuttamaan siitä, että kasviksia kannattaa syödä säännöllisesti.

Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen osastolla järjestöteltassa annetaan ruisleipävinkkejä ja myydään kuivattua ruisleivän juurta. Omasta juuresta leipominen on kasvava ruokatrendi maailmalla. Maa- ja kotitalousnaisten leipäjuuri on osoittautunut aikaisempina vuosina erittäin suosituksi. Järjestön naisilta saat luotettavat vinkit maukkaan leivän leipomiseen!

Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus on mukana tapahtumassa Makumatkalla Kaakkois-Suomessa -hankkeella. Tapahtumassa tuodaan esille eteläkarjalaisia ja kymenlaaksolaisia raaka-aineita erilaisten makuparien kautta. Ohjelmassa on erilaisia makupari-työnäytöksiä maistatuksineen ja eteläkarjalaisen leipäkulttuurin esittelyä. Lisäksi myynnissä on kaakkoissuomalaisia elintarvikkeita.

Tervetuloa herkuttelemaan Rautatientorille sekä tutustumaan Maa- ja kotitalousnaisten toimintaan!

Jaa