Helsingin päärautatieasemalla herätetään keskustelua ruokahävikistä Hävikkiviikon tiistaina 11.9.2018

Kassikaupalla ruokaa hukkaan?  

Helsingin päärautatieasemalla herätetään keskustelua ruokahävikistä Hävikkiviikon tiistaina 11.9.2018 klo 8 - 18
 
Jopa joka 20. ruokakassillinen ruokaa päätyy hukkaan heitettäväksi, ja vuosittain haaskaamme yli 20 kiloa ruokaa henkilöä kohden pelkästään kotitalouksissa. Viikolla 37 vietettävällä Hävikkiviikolla kiinnitetään huomiota ruokahävikin vähentämiseen. Maa- ja kotitalousnaisten Keskus kokoaa tiistaina 11.9. Helsingin päärautatieasemalle näyttelyn, joka havainnollistaa yhden henkilön keskimääräistä vuotuista ruokahävikkiä. Tapahtuma on osa Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hanketta. Tule mukaan tutustumaan! Näyttely antaa paljon miettimisen aihetta ruuan käytöstä ja omista ruokatottumuksista.
 
Maa- ja kotitalousnaiset kutsuvat myös liittymään Hukantorjuntapartioon tekemään pieniä mutta merkityksellisiä tekoja ruokahävikin vähentämiseksi. Ruokahukkaa voi torjua esimerkiksi jo säätämällä jääkaapin lämpötilan kohdilleen.
 
Tervetuloa!
Paikka: Helsingin päärautatieasema
Aika: 11.9. klo 8 - 18
 
HUOM! Paikalla on myös itse Ruokahukka!
 
Seuraa hankkeen viestintää: #hukkaruotuun #ruokahukkaruotuun #katsevesistöihin #ravinteetkiertoon #RAKI2 #kärkihanke #vaikutavesiin
 
Maa- ja kotitalousnaisten ja Suomen ympäristökeskuksen Vesistökunnostusverkoston yhteisen Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hankkeen päätavoitteena on tuoda kuluttajille tietoa mahdollisuuksista vaikuttaa ympäristön, erityisesti vesistöjen tilaan omilla valinnoillaan sekä edistää ravinteiden kierrätystä. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä ja aktivoida vapaaehtoista vesienhoitotyötä havainnollistamisen ja positiivisen viestinnän avulla. Ympäristöministeriö rahoittaa hanketta Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta. Hanke toteuttaa hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön –kärkihanketta.
 

Jaa

Artikkelit