Marja-Liisa Ronkainen on vuoden maa- ja kotitalousnainen Pohjois-Pohjanmaalla

Oulun Maa- ja kotitalousnaisten ensimmäistä kertaa myöntämä tunnustus luovutettiin piirikeskuksen edustajakokouksessa 21.11. Oulussa.

Marja-Liisa Ronkainen on maa- ja kotitalousnaisten aktiivinen ja pitkäaikainen toimija. Hän liittyi Kuusamon kirkonkylän maa- ja kotitalousnaisiin 1950-luvun lopussa. Vuosien varrella hän on toiminut yhdistyksen puheenjohtajana, varapuheenjohtajana ja jäsenmaksujen kerääjänä.

”Marja-Liisan toiminta on ollut perinteitä arvostavaa ja tulevaisuuteen katsovaa. Hän on siirtänyt tietoa, taitoa ja perinteitä uusille toimijoille. Jäsenmaksuja kerätessään hän on välittänyt tietoa toiminnasta jäsenille, saanut mukaan uusia jäseniä ja tuonut kentän terveiset kerhotapaamisiin”, Kuusamon kirkonkylän maa- ja kotitalousnaiset perustelivat ehdotustaan.

Edustajakokous valitsi piirikeskuksen hallituksen uudeksi jäseneksi Teresa Majurin Haapavedeltä. Erovuorossa ollut Armi Nikola Siikajoelta valittiin uudelleen. Hallituksessa jatkavat lisäksi puheenjohtaja Leea Sangi Limingasta ja Anita Junttila Tyrnävältä, Kaisa Oikarinen Kuusamosta ja Aino Viitala Muhokselta.

Kokouksessa palkittiin Vuoden maisemateko -kilpailuun osallistuneet yhdistykset Pohjois-Pohjanmaalta: Määttälänvaaran maamiesseura, Ahmaksen kyläseura, Temmeksen kyläyhdistys, Pohjois-Iin kyläyhdistys, Pyhännän maa- ja kotitalousseura, Mankilan kyläseura ja Olhavan seudun kehittämisyhdistys.

Pohjois-Pohjanmaan ehdokas Maa- ja kotitalousnaisten valtakunnallisessa Vuoden maisemateko -kilpailussa oli Pulkkilan kotiseutumuseon kunnostus, josta Pulkkilan Seura palkittiin jo aiemmin syksyllä.

Oulun Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus valtasi kärkisijat valtakunnallisessa Miljoona litraa metsämarjoja -kilpailussa: yksilösarjan voitti Vesa Hannonen Haapavedeltä yli 5 000 litran tuloksella ja ryhmäsarjan Siikajoen Maa- ja kotitalousseuran joukkue yli 7 000 litran marjasaaliilla. Kilpailun voittajia muistettiin myös edustajakokouksessa.

Jaa