Miljoona litraa metsämarjoja -kilpailu alkaa 1.7.

Maa- ja kotitalousnaiset julistaa alkavaksi Miljoona litraa metsämarjoja -kilpailun. Marjastuksesta kilpaillaan 1.7.–30.9.

Tervetuloa kuulemaan kilpailujulistusta Farmari maatalousnäyttelyyn Metsälavalla klo 10.45 tai Joensuu Areenassa klo 15. Marjakisaan ja Maa- ja kotitalousnaisten toimintaan voi tutustua Farmari Areenassa, osastolla 910.

Marjastusperinnettä täytyy vaalia

Kilpailun tarkoituksena on innostaa marjametsään nauttimaan Suomen upeista luonnonmarjoista.

– Me maa- ja kotitalousnaiset haluamme kannustaa metsämarjojen poimimiseen, sillä vain muutama prosentti Suomen marjasadosta kerätään talteen, kertoo järjestöpäällikkö Helena Velin Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta.

Pohjolan metsämarjat ovat ravintoarvoiltaan ja terveysvaikutuksiltaan suoranaista superruokaa. Myös marjojen poimiminen edistää hyvinvointia, sillä metsässä liikkuminen tutkitusti parantaa kunnon lisäksi myös mieltä.

– Maaseudulla on monin paikoin vielä vankat perinteet marjastamisessa. Hyvien marjapaikkojen löytäminen ja marjankeruutaidot eivät ole itsestäänselvyyksiä. Uuttera kerääminen on katoavaa kansanperinnettä, joka vaatii vaalimista, Velin täsmentää.  

Kilpailun yhteistyökumppaneina ovat Suomen Sokeri ja Plastex. Kilpailu on osa Maa- ja kotitalousnaisten kaksivuotista Metsästä voimaa -kampanjaa.

Kilpailussa on upeat palkinnot

  • Paras joukkue: Karelia à la carte Ruokamatka iloiseen marjamaakuntaan Pohjois-Karjalaan.
  • Paras marjastaja: kahden yön lahjakortin kahdelle hengelle Sokos Hotels -hotelliketjuun.
  • Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan lisäksi Opan Suomessa valmistettuja Mehu-Liisoja ja mehukattiloita.

Ohjeet lyhyesti

  • Kokoa 5–30 hengen porukka. Kisaan voi osallistua myös yksin.
  • Merkatkaa ylös 1.7.–30.9.2015 keräämänne metsämarjat. Marjat mitataan litroissa. Voit tulostaa taulukon täältä.
  • Metsämarjoiksi luetaan mustikka, villivadelma, ahomansikka, juolukka, puolukka, hilla, karpalo, variksenmarja, tyrni ja pihlaja.
  • Ilmoita joukkueenne jäsenet sekä keräämänne marjalitrat 15.10.2015 mennessä nettilomakkeella, jonka linkki löytyy kampanjan nettisivuilta.  
  • Voittajajoukkue on se, joka on kerännyt keskiarvoltaan eniten marjoja joukkueen jäsentä kohden. Yksilökisan voittaa se, joka kerää litroissa eniten marjoja. Voittajat julkistetaan 30.10.

Lue tarkemmat ohjeet täältä!

www.maajakotitalousnaiset.fi/miljoonalitraa
www.facebook.com/maajakotitalousnaiset
#miljoonalitraa
 

Jaa