Netti ohoi! Maaseudun ikääntyvät sosiaalisen median käyttäjiksi

Netti ohoi! Maaseudun ikääntyvät sosiaalisen median käyttäjiksi -projekti on Raha-automaattiyhdistyksen tuella toteutettu projekti. Yhteistyökumppanina on Eläkeliitto. Projekti aloitettiin vuonna 2011 ja se päättyi 31.5.2014

Alueellisesti Netti ohoi! toteutettiin seuraavilla alueilla: Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Häme, Kainuu, Keski-Pohjanmaa ja Oulu yhteistyössä, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo ja Satakunta.
 
Projektissa koulutettiin 150 Verkkoluotsia jotka kukin opastivat 7-8 henkilöä tahoillaan. Kansalaisopistojen ryhmäkoulutuksia järjestettiin yhteensä 53.
 
Netti ohoi! -blogissa on lisämateriaalia itseopiskelun tueksi ja Verkkoluotsien omaan blogiin verkkoluotsi.blogspot.com kerättiin vinkkejä ja kokemuksia.

Netti ohoi! -blogi

 

Projekti pähkinänkuoressa

 
Mitä mukavaa pitää sisällään Facebook? Entä mitä Skypellä voi tehdä? Maa- ja kotitalousnaiset ovat käynnistäneet projektin Netti ohoi! Maaseudun ikääntyvät sosiaalisen median käyttäjiksi.
 
Projektin tarkoituksena on opastaa muun muassa yhteisöpalvelujen, kuten Facebookin käyttöä, blogin kirjoittamista ja valokuvien jakamista netissä. Internetissä tutustutaan siis niihin osa-alueisiin joissa ollaan tekemisissä muiden ihmisten kanssa. Kotoa käytettävällä koneella voi luoda yhteyden toisiin vaikka liikkuminen olisi hankalaakin. Samalla opitaan hauskalla tavalla hyödyllisiä taitoja internetin käytön lisääntyessä monilla jokapäiväisen elämän alueilla. Luonnollisesti tietoturva-asiat kuuluvat koulutukseen.
 
Netti ohoi! ottaa sosiaalista mediaa haltuun kahdella tavalla; vapaaehtoisia verkkoluotseja kouluttamalla ja yhteistyötahojen kanssa ryhmäopetusta järjestämällä. Verkkoluotsi on henkilö, joka kahden päivän koulutuksessa tutustuu sosiaaliseen mediaan ja jakaa sitten osaamisensa opastettavien kanssa.
 
Yhteistyökumppanina projektissa on Eläkeliitto ja sen rahoittajana on Raha-automaattiyhdistys. Projekti toteutetaan seuraavilla Maa- ja kotitalousnaisten alueilla Pohjois-Karjala, Keski-Pohjanmaa ja Oulu yhteistyössä, Satakunta, Kainuu, Etelä-Karjala, Pohjois-Savo, Etelä-Savo ja Häme.
 
 
Tässä listattuna muita kiinnostavia sivustoja.
 
 
 
 
 
 
 
 

Onko sivun teksti liian pientä? Seuraava vinkki toimii kaikilla nettisivuilla.
Paina näppäimiä Ctrl (alhaalla vasemmalla) ja + (ylhäällä numerorivistössä) yhtä aikaa niin teksti suurenee.
Kun haluat nettisivun tekstin pienemmäksi, paina Ctrl ja -
 


Jaa