Viljan tie

Vuonna 2013 teemaelintarvikkeena oli vilja. Vuoden aikana nautittiin monipuolisesta viljasta ja leivistä, tutustuttiin viljan merkitykseen ravitsemuksessa ja kokeiltiin uusia ruokaohjeita, joissa vilja ja leipä ovat pääosissa. Piirikeskukset tarjosivat luentoja ja kursseja myös keliakiasta ja gluteenittomasta ruuanlaitosta sekä leivonnasta. 

Viljan tie

Tuntevatko lapset kauran röyhyn? Onko muroissa tarpeeksi kuitua? Entä missä leipä kasvaa? Muun muassa näihin kysymyksiin löydetään vastauksia oppimaan innostavalla Viljan tie -toimintaradalla. Radalla tulevat tutuiksi terveellinen vilja, monipuolinen ruoka, maistuvat kuidunlähteet sekä viljan tie pellolta pöytään.

Maa- ja kotitalousnaiset järjestivät 60 Viljan tie -koululaistapahtumaa syksyllä 2013 ympäri Suomen yhteistyössä Leipätiedotuksen kanssa. Hanke oli osin Suomen valtion rahoittama.

Veikeä vilja - kiva kuitu

Veikeä vilja, kiva kuitu -tilaisuudet ovat osa Leipätiedotus ry:n ja Maa- ja kotitalousnaisten yhdessä toteuttamaa, kaksivuotista Viljasta virtaa -hanketta. Hankkeen aikana on toteutettu yhteensä 87 Veikeä vilja, kiva kuitu -tilaisuutta osin maa- ja metsätalousministeriön tuella.

Veikeä vilja - kiva kuitu -tapahtumassa lapset ja vanhemmat tutustuivat yhdessä toimien ja pohtien viljoihin, viljatuotteisiin, terveellisen aterian koostamiseen, riittävän kuidunsaannin arvioimiseen ja sokerin välttämiseen. Toimintaradalla mm. harjoiteltiin terveellisen aterian kokoamista, vertailtiin punniten murojen ja leipien kuitupitoisuutta ja maisteltiin leipiä.

 

Tiedote 2.9.2013: Viljan tie tutuksi lapsille


Jaa