Eteläsavolainen ohrarieska

Etelä-Savossa ohrarieska on röpö-, ryyni- tai röhkörieska

Eteläsavolainen ohrarieska

Ohrarieska

1,5 l piimää
4,5 dl rikottuja ohrasuurimoita
1,25 dl ohrajauhoja
kourallinen kauraryynejä
1–2 dl sulatettua voita tai margariinia
2 tl suolaa

  1. Sekoita ohrasuurimot piimään ja anna turvota yön yli jääkaapissa.
  2. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita taikina.
  3. Kaada taikina voidellulle, reunalliselle uunipellille ja paista 250 asteessa 30–40 minuuttia kullanruskeaksi.
  4. Tarjoa rieska lämpimänä munavoin tai voin kera.

Vinkki! Osan piimästä voi korvata kermaviilillä tai kermalla, jolloin rieskasta tulee pehmeämmän makuista.

Gluteeniton ryynirieska

Lue savolaisesta leipäkulttuurista

Etelä-Savon rieskalla monta nimeä

Pohjois-Savon ryynirieska onnistuu aloittelijaltakin