Muikku ja muut kalat kasvattavat järkeä
Kalaa kannattaa syödä useita kertoja viikossa, sillä niistä saa tärkeitä ravintoaineita.
4 annosta
500 g fileoitua haukea (tai muuta vaaleaa kalaa)
2 rkl juoksevaa margariinia
1 dl kevytmaitoa
1 kananmuna
1 dl vaaleita leivänmuruja (1 viipale kaurapaahtoleipää)
0,5–1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua valkopippuria
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
2 rkl tuoretta yrttisilppua (tilliä ja/tai sitruunamelissaa)
juoksevaa margariinia paistamiseen
4 sämpylää
4-8 rkl kotiketsuppia
4 rkl marinoitua punasipulia tai 1 maustekurkku
4 rapeaa salaatinlehteä
Vinkki. Voit pyöräyttää taikinasta myös pyöryköitä. Tarjoa ne perunoiden tai perunasoseen, punajuurien, höyrytettyjen kasvisten ja yrteillä maustetun kermaviilin kanssa.
Kalapihvien sijaan voit täyttää burgerit myös härkäpapu-juurespihveillä.
2 kpl (120 g) punasipulia
1 dl punaviinietikkaa
0, 75 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua pippurisekoitusta
1 dl rypsiöljyä
3–4 rkl rypsiöljyä
1 pieni sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
0,5–1 kpl punaista mietoa chiliä
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja (tai tomaatteja)
1 pienehkö (120 g) punainen paprika
1 rkl viinietikkaa
0,25–0,5 tl suolaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria
1–2 rkl juoksevaa hunajaa tai tummaa sokeria
2 dl tomaattimurskaa
Aineisto on tuotettu MMM:n tuella.