Maustepaahdettua lohta

Kalaruoat

Lohen pintaan hierotaan jouluiset maut – kanelia ja neilikkaa.

Maustepaahdettua lohta
Kuva: Timo Viljakainen

Maustepaahdettua lohta

10 annosta alkupalana

600 g lohi- tai kirjolohifileetä palana
1 dl suolaa
1 dl sokeria

Mausteseos

1 tl maustepippuria
1 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
rypsiöljyä paahtamiseen

Poista lohifileestä nahka ja leikkaa se noin 5 senttiä leveiksi tangoiksi pituussuuntaan.

Sekoita sokeri ja suola keskenään ja hiero koko määrä kauttaaltaan lohifileen pintaan.

Anna lohen suolaantua jääkaapissa 4–5 tuntia. Kun kala on suolaantunut, huuhtele ja kuivaa kalan pinta.

Sekoita mausteet ja hiero seos lohitankojen pintaan.

Paahda tangot nopeasti pienessä määrässä rypsiöljyä erittäin kuumalla pannulla niin, että tangon kaikki sivut paahtuvat.

Kiedo paahdetut lohitangot tuorekelmuun ja anna niiden jäähtyä tunnin ajan jääkaapissa.

Leikkaa tangot ohuiksi annospaloiksi ja tarjoile esimerkiksi karkealla sinapilla maustetun majoneesin ja tuoreen tillin kera mallasleivän päällä.