Muikku ja muut kalat kasvattavat järkeä
Kalaa kannattaa syödä useita kertoja viikossa, sillä niistä saa tärkeitä ravintoaineita.
18 kpl
Pohjat:
2,5 dl ruisjauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
veitsenkärjellinen suolaa
80 g rasiamargariinia tai voi-kasviöljyseosta
1,25–1,5 dl perunasosetta (jauheesta)
Täyte:
150 g (1 tlk) savumuikkuja (säilyke)
1–2 kpl (150 g) porkkanaa
1 kpl (100 g) palsternakkaa
100 g (2-3 dl) syötäväksi käsiteltyjä sieniä (suppilovahveroita tai herkkusieniä)
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl kuivattua timjamia
0,5 tl vastarouhittua mustapippuria
veitsenkärjellinen suolaa
Vinkki. Näin valmistat ohjeella pikku pitsoja: tarvitset lisäksi noin 1 dl:n tomaattipyreetä, 2 dl:a juustoraastetta ja 1 tl:n oreganoa. Levitä kaulituille pyörylöille pyreetä ja kasvistäytettä, jaa päälle muikut sekä viimeistele oreganolla ja juustoraasteella. Paista kuten piiraat.
Aineisto on tuotettu MMM:n tuella.