Pikainen hukkaperunasalaatti

1 - 2 annosta

Jääkaappiin jääneistä hukkaperunoista voi myös pyöräyttää perunasalaatin. Tässä salaatissa hyödynnetään lisäksi öljyssä säilötyn salaattijuuston liemi, jonka voi korvata jonkun muunkin säilykkeen öljyllä tai rypsiöljyllä.

250 g (3 – 4) keitettyjä perunoita
0,5 dl suolakurkkua tai oliiveja
1 punasipuli tai pätkä purjoa
1 pieni omena tai päärynä
1 dl salaattijuustokuutiot
pieni kourallinen tuoretta yrttiä, esim. persilja, basilika, timjami tai minttu

0,5 dl salaattijuuston marinadiöljyä
1 rkl sitruunamehua tai valko- tai omenaviinietikkaa
1 tl sinappia
1 tl hunajaa
ripaus suolaa

 

  1. Pilko perunat ja kasvikset. Silppua yrtti. Sekoita niiden joukkoon salaattijuustokuutiot.
  2. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja valuta salaattiaineisten joukkoon. Anna maustua hetki jääkaapissa.

Jaa

Ota yhteyttä

Palvelut