Asiantuntemusta luonnonyrteistä

Opi hyödyntämään luonnonyrttejä

 
Luonnonyrteistä saa ilmaista, herkullista ja terveellistä makua ruokiin. Monet kasvit ja kasvien osat voivat kuitenkin olla haitallisia ja jotkut jopa myrkyllisiä. Siksi syötävät ja kaupalliseen käyttöön poimittavat kasvit on syytä tunnistaa huolellisesti ja käsitellä oikein.  
 
Asiantuntijamme tarjoavat koulutusta luonnonyrteistä. Kursseilla ja luennoilla saat tietoa luonnonyrteistä ja villivihanneksista sekä opit niiden turvallisesta käytöstä. 
 
Kauppayrttineuvoja-kurssin käyneet asiantuntijat kouluttavat myös kauppayrttipoimijoita.  Poimijakortista on hyötyä etenkin, jos luonnonyrttejä poimii myytäväksi. Kauppayrttineuvoja kouluttaa poimijat tunnistamaan kerättävät yrtit, keräämään yrtit niin, että ne täyttävät kaupalliset laatuvaatimukset sekä käsittelemään yrtit oikein.  
 
 

Asiantuntijat, joilla on poimijakouluttajan oikeudet

Kymenlaakso: Hannele Veteli
Etelä-Pohjanmaa: Asta Asunmaa
Keski-Suomi: Mirja Pummila
 

Koulutusta, kursseja ja luentoja

Maa- ja kotitalousnaisten luonnonyrttiasiantuntijat tarjoavat monipuolista koulutusta luonnonyrteistä.

Ruokakursseilla saa monipuolisia elämyksiä luonnonyrttein käytöstä keittiössä. Joko tiedät, miltä maistuvat parsan tapaan valmistetut maitohorsman versot tai voikukka-ketunleipäpesto? Kuusenkerkästä maitohorsmaan -ruokakurssilla tutustutaan kymmeneen villiin vihannekseen – niiden keräämiseen, säilöntään ja käyttöön ruuanvalmistuksessa. Valmistamme erilaisia juomia, välipaloja ja ruokalajeja saatavuuden ja kiinnostuksen mukaan vaikkapa nokkosesta, poimulehdestä, maitohorsmasta ja ketunleivistä. Kursseja järjestetään keväällä ja alkukesästä, kun villivihannekset nousevat maasta. Kurssilla käytetään luonnonyrttejä ja villivihanneksia saatavuuden mukaan.

Luennolla saat tietoa syötäväksi kelpaavista, turvallisista luonnonyrteistä ja villivihanneksista sekä niiden käytöstä ruuanvalmistuksessa.

 

Jaa