Metsäruokakurssit

Villivihanneskurssilla Iitissä tehtyjä pyöryköitä
Maan mainiot marjat, Rehtiä riistaruokaa, 10 villiä vihannesta, Ruokaa tulistellen ja Metsässä liikkujan eväsreppu -kurssit ovat osa Metsästä voimaa -järjestökampanjaa.
 
Ryhmän suositeltava koko on 8–15 henkeä ja kurssin kesto 3–4 tuntia. Kurssin tilaaja hankkii tilat kurssin järjestämiseen. Tilaa kurssi piirikeskusten ruoka-asiantuntijalta!
 

Maan mainiot marjat

Maistuisiko karpalotrifle tai variksenmarjoilla maustettu lihapata? Mihin käyttäisit juolukat tai pihan aroniasadon? Joko tunnet saskatoonin eli marjatuomipihjalan? Tule päivittämään marjareseptit ja oppimaan uutta!

Maan mainiot marjat -kurssi antaa uusia ideoita marjojen käyttöön. Kurssilla voidaan keskittyä pakastimen tyhjennykseen monipuolisesti kokkaillen tai perehtyä hieman harvinaisemmin hyödynnettyihin marjoihin kuten juolukkaan tai ruusunmarjaan.    

Marjat ovat tuttuja superruokia, jotka sopivat niin suolaiseen kuin makeaan ruuanvalmistukseen. Sesongin mukaan valituista raaka-aineista valmistetaan juomia, leivonnaisia ja ruokalajeja saatavuuden ja kiinnostuksen mukaan. Lataa esite!

 

Rehtiä riistaruokaa

Maistuisiko kaalinlehtiin kiedottu riista-sienimureke tai riistacarpaccio? Joko osaat valmistaa ruokaa linnuista? Tule päivittämään riistareseptit ja oppimaan uutta!

Rehtiä riistaruokaa -kurssi antaa uusia ideoita riistan käyttöön. Kurssilla voidaan keskittyä yhteen saaliseläimeen tai luoda monipuolinen katsaus riistaan saatavuuden mukaan.

Riistaliha on erikoisherkkua, josta syntyvät upeat makuelämykset. Sesongin mukaan valituista raaka-aineista valmistetaan erilaisia alku- ja pääruokia. Yhteinen ateria kruunataan pienellä jälkiruokaherkulla. Lataa esite!

 

Kuusenkerkästä maitohorsmaan – 10 villiä vihannesta

 
Tunnetko oman ympäristösi villiherkut? Miltä maistuvat parsan tapaan valmistetut maitohorsman versot tai voikukka-ketunleipäpesto? Tule oppimaan ja kokkaamaan villivihanneksista!
 
Kuusenkerkästä maitohorsmaan -ruokakurssilla tutustutaan 10 villiin vihannekseen – niiden keräämiseen, säilöntään ja ruoanvalmistukseen. 
 
Valmistamme erilaisia juomia, välipaloja ja ruokalajeja saatavuuden ja kiinnostuksen mukaan vaikkapa nokkosesta, poimulehdestä, maitohorsmasta ja ketunleivistä. 
 
Kursseja järjestetään keväällä ja alkukesästä, kun villivihannekset nousevat maasta. Kurssin sisältöä muokataan kasvien saatavuuden mukaan. Lataa esite!
 

 

Ruokaa tulistellen - koe elävän tulen elämys

 
Nuotiolla hiilloksella hitaasti kypsyvä ateria, sen tuoksu, tulen hiljaiset äänet ja ympäröivä luonto on elämys, joka muistetaan pitkään. Ruuanvalmistuksesta ulkosalla voi nauttia myös grillin tai vaikkapa muurikkapannun ääressä. Tervetuloa kokeilemaan yhdessä, miten ruokaa valmistetaan elävän tulen ääressä! 
 
Ruokaa tulistellen -ruokakurssilla mennään laavulle, nuotiopaikalle tai muuhun soveltuvaan paikkaan. Kurssilla saadaan vinkkejä ulkona tulella valmistetun ruoan tekemiseen sekä käydään läpi erilaisia nuotiotulen tekotapoja ja turvallinen tulenkäsittely.
 
Kurssilla valmistetaan ja maistellaan erilaisia suolaisia ja makeita elävällä tulella tai retkipaikalla valmistettavia ruokia. Lataa esite!
 
 

Metsässä liikkujan eväsreppu - pakkaa uudet ideat mukaan

 

Hyvä retkieväs antaa sopivasti energiaa sekä tuo virkistävän elämyksen. Metsässä liikkuva tarvitsee ravitsevaa, maistuvaa ruokaa ja riittävästi juomaa, mutta kevyet kantamukset. Valmistetaan yhdessä maukkaat ja ravitsevat retkieväät! 

Kurssilla saadaan vinkkejä ja valmistetaan eri vuoden-aikoihin sopivia terveellisiä ja maukkaita eväitä luonnossa liikkuvan eväsreppuun sekä paikan päällä valmistettavaksi.

Raaka-aineina käytetään mahdollisimman paljon luonnon omia antimia ja kokeillaan myös kuivatuotteiden käyttöä. Lataa esite!

 

Jaa