Hyvinvointiretki Kainuuseen

Hyvinvointiretki Kainuuseen

06.09.2018 - 08.09.2018

Ensi syksyn retki suuntautuu Kainuuseen, - mielenkiintoisia kohteita Paltamossa, Suomussalmella ja Kuhmossa!

Kainuuseen pitää tulla hiljaa ja sujahtaa maisemaan huomaamatta.
Pitää hiihtää metsiä, yöpyä mökeissä,
jutella talonväen kanssa illalla.
Vuosien harrastuksen jälkeen saattaa maakunnan
arvoitus hieman avautua.
- Veikko Huovinen -
 
Torstai 6.9.
Ensimmäinen Pysähdys on Paltamon Jättiläisenmaassa, siellä syömme kevytlounaan, kuulemme jättiläistarinoita ja ihailemme kainuulaisia maisemia.
Suomussalmella teemme Kianta-laivaristeilyn kirjailijamestari Ilmari "Iki" Kiannon (1874-1970) taiteilijakotiin Turjanlinnaan.
Ruokailemme Vanhassa Kurimossa.Talo on toiminut aikoinaan kunnalliskotina yli 30 vuotta. Majoitumme Kylpylähotelli Kiannon Kuohuissa, illalla on mahdollisuus nauttia kylpylän palveluista.
 
Perjantai 7.9.
Saamme "Tietoa metsän antimien ulottuvuuksista kainuulaisella mausteella". Raatteen portin talvisotanäyttely tutustuttaa menneisiin aikoihin ja kuulemme myös millaista on ollut evakkoon lähtö ja mihin olosuhteisiin on palattu sodan jälkeen.
Kaikki mikä maistuu elintarvikkeissa tervalle, on lähtenyt Lentiirasta vuodesta 1984 lähtien.Tervan käytön historian lisäksi maistamme Lentiirassa maukkaita rönttösiä. Käymme myös Lentiiran Rajaseutukirkossa. Saavumme illaksi Kuhmoon, missä Hotelli-Kalevala odottaa vieraitaan.
 
Lauantai 8.9.
Teemme kiertoajelun Kuhmossa ja käymme mm. Kuhmo-talossa, mikä on tunnettu vuosittain järjestettävistä kamarimusiikin festivaaleista. Kajaanin Paltaniemellä käymme Eino Leino -talossa sekä Paltaniemen kuvakirkossa. Ruokailemme Kajaanissa.
 
Lisätiedot: 
Hinta sisältää matkan, majoitukset, ruoat ja kahvit, ohjelman, kylpylän käytön, opastukset, pääsymaksut, järjestelykulut + alv 24 %.
 
Reitti: Liminka tai Raahe - Vihanti - Piippola - Kärsämäki - Pyhäntä... tarkentuu lähtijöiden mukaan.
 
Ilmoittautumiset ja erityisruokavaliotoivomukset pe 29.6. 2018 mennessä:
Maija Ojalehto,
puh. 040 701 3686 tai
maija.ojalehto@maajakotitalousnaiset.fi
 
Retki toteutuu, kun ilmoittautu- neita on vähintään 30 henkilöä. Lähtijöille lähetetään elokussa kirje, missä retkestä tarkempaa tietoa.
 
Tervetuloa mukaan!
terveisin Maija
Tapahtuman ajankohta: 06.09.2018 10:00 - 08.09.2018 10:00

Jaa

Tapahtuman henkilöt