Maisemakävely Oulun Hupisaarilla - kansainvälinen maisemapäivä

Maisemakävely Oulun Hupisaarilla - kansainvälinen maisemapäivä

20.10.2019

Maisemakävely toteutetaan osana kansainvälistä maisemapäivää.

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään vuosittain 20.10. Päivä liittyy Eurooppalaiseen maisemayleissopimukseen, jonka tavoitteena on suunnitella, hoitaa ja suojella kaikenlaisia maisemia. Sopimukseen kuuluvatkin sekä kauniit että arkiset maisemat, niin maaseudulla, luonnossa kuin kaupungissa. Kansainvälistä maisemapäivää vietetään kolmatta kertaa.
 
Maisemakävely Oulun Hupisaarilla 
Kokoontuminen: Hupisaarten purot, Hupisaaret (piparkakkutalon edusta); Oulu klo 12.00. Hupisaarten purokunnostushankkeet, Vesistötalkkaritoiminta, Hupisaarten historia.
 
Tapahtuma on maksuton.
 
Yhteistyössä Oulun kaupunki, LUKE, PP ELY, Terva-Oulun maa- ja kotitalousnaiset. Osallistujille lämmintä juomaa, särkitahnanappisia.
 
Lisätietoa ja ilmoittautuminen: 16.10. mennessä p. 040 5667924, maarit.satomaa@maajakotitalousnaiset.fi   
 
 
Kansainvälinen maisemapäivä huipentuu 20.10. Instagramissa järjestettävään valokuvakilpailuun. Kilpailun tuomaristo valitsee parhaat kuvista, jotka julkaistaan maisemapäivän aikana kampanjan #arkimaisema-tunnisteella. Voittajat palkitaan aiheeseen sopivin kirjapalkinnoin.
 
Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii ympäristöneuvos Tapio Heikkilä ympäristöministeriöstä. Heikkilä toteaa: ”#arkimaiseman tarkoitus on havainnoida ja tulkita maisemia, olivatpa ne pieniä tai suuria, maalla tai kaupungissa, tylsiä tai arvokkaiksi määriteltyjä. Maiseman olemuksen ymmärtäminen on askel niiden vaalimiseen.”
 
Instagram: @arkimaisema
Twitter: @arkimaisema
 
Kansainvälinen maisemapäivä on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa. Maisemapäivän järjestävät ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus (SYKE) yhteistyössä Suomen Kotiseutuliiton ja Maa- ja kotitalousnaisten kanssa.
 

 

Tapahtuman ajankohta: 20.10.2019 12:00
Lähiosoite: Hupisaaret
Postinumero ja -toimipaikka: Oulu
Hinta: Maksuton

Jaa

Tapahtuman henkilöt

Palvelut