Oulun piirikeskuksen Maistuva maaseutu -järjestömatka Kainuuseen

Oulun piirikeskuksen Maistuva maaseutu -järjestömatka Kainuuseen

08.09.2017 - 10.09.2017

Lähde mukaan makumatkalle Kainuuseen!

Kainuulainen monipuolinen makumaailma

Kainuulaiset ovat aina arvostaneet perinteikästä, konstailematonta ja maukasta ruokaa, jossa luonnosta saadut puhtaat raaka-aineet pääsevät kunnolla oikeuksiinsa. Vahva-arominen riista, maukkaat kalat, erilaiset marjat ja sienet ovat aina kuuluneet kainuulaiseen ruokapöytään eri muodoissaan. Arvostus hyvää ruokaa kohtaan on nostanut myös elintarvikealan osaamista. Alueella on useita lukuisia elintarvikealan yrityksiä, jotka valmistavat tai jatkojalostavat luonnon raaka-aineita kuluttajille ja alueen ravintoloiden käyttöön. Lähde mukaan maistelemaan Kainuun makuja! 

Perjantaina 8.9.2017

Lähdemme aamulla Oulusta Limingan kautta Tyrnävälle, Muhokselle, Utajärvelle ja kohti Kainuuta. Vaalan juustola on ensimmäinen tutustumiskohteemme ja maistiaisten jälkeen jatkamme Paltamoon lounaalle. Suomussalmella saamme nauttia kainuulaisen leipäpöydän antimilla ja maistella mm. Kiantaman, Ämmän leivän ja Finlandia Candyn herkkuja. Selvitämme nyrkkirieskan valmistusniksit. Majoitumme Kylpylähotelli Kiannon Kuohuissa kahden hengen huoneisiin.   

Lauantaina 9.9.2017

Matka jatkuu Sotkamoon ja Vuokattiin. Ensimmäinen etappi on Huuskolan tila, jossa valmistetaan oman tilan Ayshire-lehmien maidosta jäätelöä ja juustoa. Vuokatin Viinissä tutustumme marjojen jatkojalostukseen ja saamme maistella mm. palkittua Kuohuva -valkoherukkajuomaa. Ruokailemme järvien, peltojen ja metsien antimia Kainuuravintola Kipossa. Majoitumme hotelli Vuokattiin. Illan ohjelmassa on Kainuun mieskuorojen ja puhallinorkesterin konsertti Sotkamon kirkossa.   

Sunnuntai 10.9.2017

Aamupalan jälkeen on hetki aikaa reippailla Vuokatin luonnossa. Kotimatkalla poikkeamme Kainuun museon Laps’ Suomen -näyttelyssä, joka kuvaa lapsuuden muuttumista itsenäisyyden vuosikymmenillä. Makumatkan päätöslounaan nautimme Wanhalla Kerholla Kajaanissa. 

Opintomatkan hinta 

jäsenille 380,- ja muille 410,- ja sisältää kyydin, majoitukset, kylpylän käytön, ateriat, yritysesittelyt maistiaisineen, kuorokonsertin, toimituskulut ja alv:n.

Ilmoittautumiset ja erityisruokavaliotoivomukset 30.6. mennessä ProAgria Oulu p. 08 316 8611 tai anne.kipina@proagria.fi

Tapahtuman ajankohta: 08.09.2017 08:00 - 10.09.2017 21:00
Hinta: Jäsenille 380 € ja muille 410 €

Jaa

Artikkelit

Palvelut