Suomi 100 – BiotalousLeader mukana Pohjois-Iin vaihdanta- ja jakamistaloustapahtumassa

Suomi 100 – BiotalousLeader mukana Pohjois-Iin vaihdanta- ja jakamistaloustapahtumassa

26.08.2017

BiotalousLeader mukana vaihdanta- ja jakamistaloustapahtumassa

Pohjois-Iin Vaihdanta- ja jakamistaloustapahtuma järjestetään valtakunnallisena Suomi 100 -Luonnonpäivänä lauantaina 26.8. Ohjelma tarkentuu.

Pääjärjestäjä:
Pohjois-Iin kyläyhdistys rywww.facebook.com/PohjoisIi

Yhteistyössä:
Oulun Seudun BiotalousLeader -hanke, ProAgria Oulu / Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Resurssi viisas eli Jätteetön Ii -toimenpidehanke ja Iin Reko-ruokapiiri

Tietoa jakamistaloudesta

"Jakamistalous (englanniksi Sharing economy) on tapa jakaa, lainata tai vuokrata tavaroita omistamisen sijaan. Termillä viitataan yhteiseen tai yhteisölliseen talouteen, kuluttamiseen, käyttöön ja tuotantoon. Tavaroita voidaan myös lahjoittaa tai vaihtaa. Myös palveluiden jakaminen tai eri palveluihin yhdessä osallistuminen kuuluu jakamistalouteen. Uudenlainen hajautettu tavarantuotanto voidaan myös lukea jakamistalouteen. Tässä tuotteita valmistavat ihmiset ja yritykset käyttävät yhteisiä työvälineitä, jakavat tietoa ja osaamista luoden yhteistyössä jotakin uutta." Lähde: Wikipedia

Tietoa Pohjois-Iistä  

Valtakunnallinen Vuoden Kylä 2009 viettää 30-vuotisjuhlaa ja kylän koulun 120-vuotisjuhlaa. Kylä järjestää aktiivisesti monia tapahtumia. Usein juuri ympäristöasioiden ja yhteisöllisyyden vaaliminen on keskeistä.
Pohjois-Iin kylä sijaitsee Iin kunnassa Iijoen pohjoispuolella osaksi Iijokea seurailevana ja osaksi ns. vanhan E4-tien varrella. Kylä alkaa idästä Raasakan voimalaitokselta ja päättyy länteen Kemiläisen tilan tienoille. Etelässä kylän rajana virtaa Iijoki. Läntisenä rajana on aukea meri lukuisine pienine saarineen, joista osa kuuluu Natura 2000 -suojeluohjelmaan.
Pohjois-Iin kylä on eri kylien muodostuma, eikä selkeää kyläkeskustaa varsinaisesti ole.
Pohjois-Iin koulusta on tullut vähitellen kylän keskus kylätupineen. Koululla opiskeli lukuvuonna 2015-2016 noin 110 oppilasta. Koulu sijaitsee Iijoen pohjoispuolella ja noin kolme kilometriä Iin kuntakeskuksesta.

Kylä jakaantuu viiteen erilliseen kyläyhteisöön, joita ovat HIIVALA, KONI – Veijola, Vasikkasaari, Piukkula, Koni, Pukkinokka, Finninkari, KANTOLA – Koppeli, Päkkilänkangas, Paasonranta, Öljymäki, Penttilänkorpi, Mäki, Pikkumäki, Kemiläinen, Leisto, Ristimäki, Kantola, Kuninkaanniemi, Tyykiluoto, Perso ja VIRKKULA – Paakkari, Junnila, Akola, Tiiro, Käyrä sekä 4-TIE – Myllyharju, Korpiniitty, Tontinharju.

Tapahtuman ajankohta: 26.08.2017 09:00 - 18:00
Lähiosoite: Pohjois-Iin koulu
Postinumero ja -toimipaikka: Ii
Hinta: Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Jaa

Tapahtuman henkilöt