Metsästä voimaa -järjestökampanja suuntaa katseet metsän arvoihin

Maa- ja kotitalousnaisten järjestökampanja vuosina 2014-2015 on Metsästä voimaa. Tavoitteena on lisätä metsän monipuolisen käytön arvostusta sekä tarjota yhteisöllistä toimintaa yhdistyksille. Kampanjassa yhdistyksiä innostetaan virkistäytymään metsässä monin tavoin, tutustumaan puusta tehtyihin tuotteisiin ja metsäteollisuuteen sekä oppimaan lisää metsänhoidosta.

Metsällä on monenlaisia arvoja ja merkityksiä. Liikkuminen metsässä alentaa tutkitusti stressiä ja parantaa mielialaa. Metsäteollisuus taas on tuottanut vuosikymmenet taloudellista hyvinvointia suomalaiselle yhteiskunnalle. Tulevaisuudessa käytämme aivan uudenlaisia puusta valmistettuja tuotteita. Metsä on monelle myös henkilökohtaista omaisuutta, jota kannattaa hoitaa. Metsiä voi hoitaa myös luontoarvoja vaalien.

Kampanjassa on suunniteltu valmiiksi erilaisia tapahtumaideoita Maa- ja kotitalousnaisten yhdistyksille toteutettavaksi. Tarjolla on virkistysretkiä metsään, tutustumiskäyntejä paperitehtaille, bioenergialaitoksille ja puuta käyttäviin yrityksiin, metsänhoidon kursseja sekä ruokakursseja. Erilaiset tapahtumat avaavat silmät sille, miten monenlaisia arvoja metsällä on.

Kampanjan suunnittelua on tukenut Suomen metsäsäätiö.

Tutustu kampanjaan.

Jaa