Pienistä paloista maaseutua syntyy laaja Pohjois-Pohjanmaa

Vuoden 2021 ensimmäisessä Aitoja makuja -verkkolehdessä vieraillaan Pohjois-Pohjanmaalla ruokaketjun kehittämistoimien parissa.
 
Pohjois-Pohjanmaa on laaja alue, jonka ruokaketjussa on nähtävissä Suomi pienoiskoossa. Pohjoisimpien osien tunturialueilla merkittäviä elinkeinoja ovat porotalous, kalastus ja luonnontuotteet. Eteläiset alueet ovat viljavia jokilaaksoja, joissa keskitytään maidon ja lihan tuotantoon. Lakeudella Tyrnävän ja Limingan kunnissa tuotetaan korkealaatuista siemenperunaa Suomen ainoalla High Grade -alueella. Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevat myös Suomen suurimmat luomutuotantoalueet. Monipuolisen alkutuotannon lisäksi maakunnassa on merkittävää, oman alueen raaka-aineisiin pohjautuvaa ja monialaista elintarvikejalostusta ja -teollisuutta.
 
Maakunnan ruokaketjua esitellään Turvallista pohjoispohjalaista ruokaa meille ja maailmalle -videossa, joka julkaistiin RUOKARIIHI– ja Ruokajälki -hankkeiden yhteistyönä tammikuussa 2021. Pohjois-Pohjanmaan liiton kehitysjohtaja Tiina Rajalan ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Maija-Liisa Tausta-Ojalan haastattelujen lisäksi videolla tutustutaan Kinnusen Mylly Oy:n, Maustaja Oy:n ja Real Snacks Oy:n toimintaan.
 
Lue koko uutinen Aitoja makuja -verkkolehdestä: Pienistä paloista maaseutua syntyy laaja Pohjois-Pohjanmaa

Lisätietoja Aitoja makuja -verkoston Pohjois-Pohjanmaan yhdyshenkilöltä: Soila Hiltunen, elintarvike- ja yritysasiantuntija, puh. 0400 182 584, soila.hiltunen@maajakotitalousnaiset.fi

Jaa