TIETOHAARUKKA 2013 –tilastoissa lisää työhyvinvointia ja tuoteturvallisuutta

Tietohaarukka 2013 kokoaa yksiin kansiin keskeiset, tuoreet ruuan tuotantoa ja kulutusta koskevat tilastot. Tänä vuonna julkaisua on laajennettu erityisesti uusilla tuoteturvallisuutta sekä työtä ja työhyvinvointia kuvaavilla tilastoilla.

Uutta ovat esimerkiksi tilastot ruokamyrkytyksistä sekä tärkeimmistä työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymisen syistä. Tietohaarukka 2013 –julkaisun uusimmat tiedot ovat pääosin vuodelta 2012. Vertailun mahdollistamiseksi mukana on myös lukuja aiemmilta vuosilta sekä kansainvälisiä vertailulukuja.

Julkaisu koostuu neljästä osiosta: yleisistä tiedoista, maataloudesta, elintarvikkeista sekä päivittäistavarakaupasta ja ammattikeittiöstä. Lisäksi tilastot on jaoteltu ruokaketjun vastuullisuuden otsikoilla ympäristö, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työ ja työhyvinvointi, eläimet ja eläinten hyvinvointi, paikallisuus sekä talous.

Tilaa, selaa tai tulosta tilastot itsellesi

Taskukokoinen Tietohaarukka 2013 –julkaisu on saatavilla kolmella eri kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Julkaisu on maksuton ja sitä voi tilata sähköpostitse osoitteesta tilaukset@ruokatieto.fi tai puhelimitse 040 710 4170. Posti- ja käsittelykulut peritään. Julkaisu on myös luettavissa internetissä osoitteessa www.ruokatieto.fi/tietohaarukka.

Tietohaarukka 2013 –julkaisun on tuottanut Ruokatieto yhteistyössä Agronomiliiton, Elintarviketeollisuusliiton, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n, Svenska Lantbruksproducenternas centralförbund SLC:n ja ProAgria Keskusten Liiton kanssa. Aineiston tuottamiseen on saatu maa- ja metsätalousministeriön tukea.

Julkaisu on ilmestynyt jo vuodesta 1965 lähtien. Vuosien saatossa nimi on vaihtunut ja sisältö elänyt ajassa.

Lisätietoa: Tiina Lampisjärvi, toiminnanjohtaja, Ruokatieto Yhdistys ry, tiina.lampisjarvi@ruokatieto.fi, 040 722 2424

www.ruokatieto.fi

Facebook.com/RuokatiedonUutiset

Jaa