Omat polut

Kirsti Manninen puhumassa Karkkilan maaseutunaisten 80-vuotisjuhlissa

Juuri nyt todella monet maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistykset ja osastot näyttävät viettävän merkkivuottaan. Juhlia varten on usein laadittu historiikki tai ainakin jonkinlainen kronikka tai kuvakertomus menneistä vuosikymmenistä.  Jokainen niistä on kertomus yhteisön omasta polusta ja arvokas todiste teidän ja menneiden sukupolvien saavutuksista.

Niinpä vetoan teihin, rakkaat pöytäkirjojen tutkistelijat, unohtakaa turha vaatimattomuus ja lähettäkää minulle joko sähköinen versio tai valokopio oman yhdistyksenne historiikista tai kronikasta. 

Historiikin ei tarvitse olla mikään akateeminen tutkimus. Se voi olla vaikka näin hauska ja lennokas kronikka kuin tämä Karkkilan maaseutunaisten historiikki, jonka Oili Tuomenoja esitti yhdistyksen 80-vuotisjuhlissa tänä keväänä. Tässä pieni näyte siitä:

Lähdettiin lomasta lypsyjen, keskeltä keittiön kiireiden
ennenkin reilusti retkille, omille joutohetkille.
Ajoneuvot vaan oli toiset, kulkupelit toisenmoiset.
Kerran kuorma-auton lavalla, penkillä ylen kovalla,
hurviteltiin itse Turkuun, ehtinyt ei suru pukuun.
Matka taittui töksähdellen, vettä näkyvistä etsiskellen.
Koko katras kipoin kantoi, vettä jäähdyttäjälle antoi.

- - Siis aikaan ennen bussiloiden, pehmopenkkejä palmusen.

Odottelen Omat avaimet -teosta varten oikeaa yhdistyshistoriikkien tulvaa sähköpostiini kirsti.manninen@dlc.fi tai postiosoitteella Kirsti Manninen, Mäenpääntie 260, 04480 HAARAJOKI.

Kirjan teko on nyt loppusuoralla joten pitäkääpä kiirettä! Kiitos myös kaikille, jotka ovat jo lähettäneet meille upeaa aineistoa Omia avaimia varten!

Mannisen Kirsti
 

Jaa

Facebook Comments Box