Voimanaisille

Syysseminaarissa laukaassa syyskuussa 2016. Kuvassa Maijan lisäksi Johanna Hylkilä (vas.) ja Maija Willman.
Reilu vuosi Maa- ja kotitalousnaisten uutena puheenjohtajana on mennyt nopeasti. Olen tuntenut olevani omieni joukossa.
 
Olen myös pikkuhiljaa päässyt mukaan järjestön toimintaan – ja nähnyt ympärilläni paljon puuhakkaita voimanaisia ympäri Suomea.
 
Järjestömme toimii suunnannäyttäjänä maaseudun naisille. Panostamme maaseudun hyvinvointiin ja tulevaisuuteen hyvin laaja-alaisesti. 
 
Maaseutu on myös minulle hyvin tärkeä. Sen säilyminen on elinehto ruuantuotannolle. Maaseudusta huolehtimalla hoidamme maisemaa ja ennen kaikkea tuemme naisyrittäjyyttä.
Haluankin luoda tulevaisuutta, jossa naiset uskaltaisivat yrittää enemmän.
 
Maatilamatkailu, joka Euroopassa on nouseva luksusmatkailun trendi, tarjoaa kiinnostavia mahdollisuuksia. Taitoa Suomesta löytyy, mutta sitä pitää kehittää laaja-alaisemmaksi elämysmatkailuksi.
 
Meidän pitäisi olla ylpeitä siitä, mitä osaamme. Monet maaseudun naiset tekevät aivan taivaallista ruokaa. Mutta olemme liian vaatimattomia. Olen usein sanonut, että jos sinun mielestäsi ruoka on maukasta, niin siitä ihan varmasti pitävät muutkin.
 
Maataloutemme ei ole vielä koskaan ollut näin ahdingossa kuin se nyt on. Yrittäjät sinnittelevät ongelmiensa ja suuren velkataakkansa kanssa yksin. Toivon koko sydämestäni, että voimme auttaa toisiamme ja perustaa tukiverkostoja. Haluaisin luoda meihin kaikkiin toivoa. 
 
Tänä vuonna nostamme maljan 100-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle ja annamme lahjan Maistuva maaseutu. Toivon että teemme mahtavan juhlavuoden syömällä yhdessä niin vanhusten kuin lapsienkin kanssa. 
 
Kesällä Impi saunoo ja sadonkorjuun jälkeen juhlimme kekriä.
 
Ilolla katson, kun suomalaisen ruuan arvostus vihdoin kasvaa. Olemme palaamassa juurille, ja se on ollut minulle, maalaistalon tytölle, tärkeää aina.  
 
Hyvät voimanaiset, kiitos teille ensimmäisestä vuodestani puheenjohtajana. Tästä vuodesta teemme vieläkin paremman!
 
Paljon lämmintä positiivista energiaa kaikille vuoteen 2017!
 

Jaa

Facebook Comments Box