Hatunnosto oman tien kulkijoille

Tämän työn suola ovat mielenkiintoiset ihmiset. Törmään tämän tästä kiehtoviin tapauksiin, jotka saavat minut ihailun ja ihmetyksen valtaan. He eivät ole kuuluisia tai taloudellisesti menestyneitä, mutta rohkeita he ovat.  Fanitan heitä!
 
Monta muutosvalmennusryhmää vetäneenä ja jonkin verran itsetuntemustakin omaavana tiedän, että ihminen ei tee isoja muutoksia ennen kuin pakon edessä. Pääosa ihmispopulaatiosta on turvallisuushakuisia, vakautta ja varmuutta arvostavia. Ja hyvä niin. 
 
Tapaamieni rohkellikkojen kohdalla on ollut kysymys unelman toteuttamisesta, irtiotosta ja tasapainon etsimisestä. Heillä on ollut suunnaton tarve elää oman näköistään elämää, ja he ovat tehneet uhrauksia sen eteen. Nämä sankarit ovat samaan aikaan herkkiä ja kovapintaisia. He ovat tottuneet arvosteluun, mutta elävät elämäänsä suojaukset alhaalla. Tämä on rohkeutta! 
 
Muutoksen kaipuu on meissä jokaisessa sisään rakennettuna. Aika ajoin se puskee esiin kertoen siitä, että olemme tehneet liiallisia kompromisseja meille tärkeiden asioiden suhteen. Kompromisseihin meitä ajaa velvollisuudentunto, turvallisuuden tarve, itseluottamuksen puute, mikä milloinkin.
 
Muutos tarkoittaa tuntematonta polkua, usein myös taloudellista riskiä. Ihminen pyrkii venymään, mukautumaan ja sopeutumaan välttääkseen muutoksen pelottavat puolet. Pelko estää meistä saamasta sen mitä tarvitsemme. Pelko estää meitä elämästä itsemme näköistä elämää. 
 
Lämmin kiitos tielleni osuneille rohkeille miehille ja naisille - Torstenille, jonka unelma kuljetti Kainuuseen, Maijalle, merillä eläneelle naiselle ja Riinille, joka selviytyäkseen hyppäsi tyhjän päälle. Olette olleet minulle suuri ilon ja inspiraation lähde. Lupaan itselleni, että elän elämääni tänä vuonna rohkeammin, vapaammin ja valoisammin mielin!
 
Linkit Torstenin, Maijan ja Riinin tarinoihin Maaviesti-lehdestä:
 
 
 

 

Rohkeampaa vuotta 2017 itse kullekin! 

 

Blogin kirjoittaja on Soili Hypén, Kainuun maa- ja kotitalousnaisten yritysasiantuntija ja kypsään ikään ehtinyt MaaKotka, joka elelee mieluiten tunturimaisemissa ja tarkkailee ympäristöään yläilmoista käsin. Tämä MaaKotka arvostaa rohkeutta ja puhuu omaehtoisen elämän ja maaseutuyrittäjyyden puolesta.

 

Jaa

Facebook Comments Box