Maa- ja kotitalousnaiset Järjestötoiminta

Järjestötoiminta

Iloa yhdessä olemisesta ja tekemisestä - Olet tervetullut mukaan!

18.3.2020

Maa- ja kotitalousnaisten järjestötoiminta koronaepandemia aikana

Maa- ja kotitalousnaiset noudattavat koronaviruspandemian osalta viranomaisten ohjeita ja suosituksia. Katso järjestötoimintaan suunniteltujen toimintavinkkien kohdista koronapandemia-ajan ohjeita.

Suomen hallitus on päättänyt rajoittaa julkisia kokoontumisia kymmeneen henkilöön. Näin ollen yhdistysten tilaisuudet tulee peruuttaa tai siirtää tuonnemmaksi. Tämä koskee myös yhdistysten sääntömääräisiä kokouksia, koska kyseessä on Force majeure -tilanne ja ihmisten terveys pyritään turvaamaan. 

Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskukset ilmoittavat alueillaan tilaisuuksiensa siirroista ja peruutuksista. 

Monilla yhdistyksillä on omia Facebook-sivuja, jossa voi käydä keskusteluja.  Järjestötoiminta hoituu nyt siis somessa ja puhelimitse. Näinä poikkeuksellina aikoina onkin hyvä pitää yhteyksiä puhelimella ja kysellä kuulumisia. Alueen iäkkäiltä ihmisiltä voi myös kysellä, tarvitsevatko he esimerkiksi apua kaupassakäyntiin. 

Maa- ja kotitalousnaisten yhdistysten toimintakertomusten palautuspäivä on edelleen 5.4.2020 (vaikka toimintakertomusta ei nyt ehditä vielä kokouksessa hyväksyäkään), jotta saamme raportoitua järjestön toiminnan opetus- ja kulttuuriministeriöön ajoissa. Kätevimmin asia hoituu tällä lomakkeella. Yhdistyssivuilta löytyy käsin ja koneella täytettävät lomakkeet. 

Tiedustelut: Helena Velin 040 527 1579 tai helena.velin@maajakotitalousnaiset.fi

 

Maa- ja kotitalousnaisten järjestötoiminta

Meitä maa- ja kotitalousnaisia on 30 000. Jäsenissämme on ihmisiä, jotka asuvat maaseudulla, joiden juuret ovat maalla tai joille maaseudun asiat ovat muuten sydäntä lähellä.

Jäsenet toimivat paikallisyhdistyksissä ympäri Suomen. Olemme yksi Suomen suurimmista naisjärjestöistä.

Jäsenenä olet mukana laajassa verkostossa, joka toiminnallaan edistää maaseudun elinvoimaisuutta. Yhdistykset tarjoavat paikan yhdessä tekemiselle ja olemiselle. Tärkeitä asioita ovat yhteisöllisyys, hyvinvointi, virkistäytyminen, kodin asiat, lähiruoka, - maisema ja -ympäristö, luonto, maaseutu ja pienyrittäjyys.

Yhdistykset järjestävät juuri sellaista toimintaa kuin sinä ja muut jäsenet toivovat. Näiltä sivuilta voi ammentaa lisää ideoita yhdistyksen toimintaan.

Tutustu myös Koti ja maaseutu -lehteen! Koti ja maaseutu on Maa- ja kotitalousnaisten oma lehti ja täyttä asiaa. Lehti kertoo yrittäjistä ja maaseudusta, terveydestä, ihmissuhteista ja ilmiöistä. Lehdessä on hyvät, ajankohtaiset ruokaohjeet, käsitöitä, pihoja ja puutarhoja. Juuri sitä mikä meitä kiinnostaa!

Tutustu ja tilaa Maa- ja kotitalousnaisten tuotteita verkkokaupasta! Tarjolla on paitoja, tyylikkäitä huiveja, kauniita koruja, mukavia lahjoja muistamiseen sekä paljon muuta.

  • Vinkkejä yhdistyksen toiminnan suunnitteluun

  • Yhteisöllisyyttä, hyvinvointia ja asiantuntijapalveluja elävän maaseudun hyväksi

  • Etsitkö Maa- ja kotitalousnaisten toimintaa läheltä Sinua?

  • Materiaalia yhdistysten toimintaan - Sivuille pääsy edellyttää kirjautumista

Aihe liittyy myös näihin

Jaa