Kädet multaan -aktiivisen ruokakansalaisuuden toimintamalli Kädet multaan – aktiivisen ruokakansalaisuuden toimintamalli varhaiskasvatukseen, kouluihin ja paikallisyhteisöihin
Arjen sankarit, miehet kuntoon ja työllistymisen polulle Edistetään miesten hyvinvointia työ- ja toimintakyvyn parantamiseksi ja tuetaan heidän työllistymistään tai työelämään paluuta.
Pohjoisen maisemahelmet Perinnemaisemista elinvoimaa yhteistyöllä. Hankkeessa järjestetään hoitoa arvokkaille perinnebiotooppi- ja maisemakohteille.
Voimaa vesistöistä Ohjataan eri toimijoita vesien- ja ympäristönhoitoon liittyvissä hankkeissa, niiden suunnittelussa ja rahoitusmahdollisuuksissa.
Verkostoilla tehoa vesienhoitoon Maakunnallisten vesienhoidon ja vesistöaluekohtaisten verkostojen kehittäminen, aktivointi ja tukeminen.
Vieraskasvit hallintaan Haitallisten vieraslajien hallintaan ja torjuntaan liittyvien prosessien ja innovaatioiden kehittäminen.
Terveyttä edistävät välipalat koulujen ja kotien yhteistyönä Hankkeessa luotiin ja testattiin ruokakasvatuksen toimintamalleja sekä edistettiin ruokakasvatustyötä kouluissa.
Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin 2017 - 2019 Tietoa ruokahävikistä, ruoan vesistövaikutuksista ja vesistöjen hoidosta.
Elävää maaseutua taajamiin -toimintamalli Toimintamalli päiväkotien ja koulujen läheisten luonnonmukaisten julkisten alueiden hoitamiseksi laidunnuksella
Uutta ruokaa Pohjolasta – Ny Mat fran Arctic Hanke on päättynyt. Kasvua, kannattavuutta ja verkostoitumista ruoka- ja elintarvikealan yrityksille.
VYYHTI II tukee paikallista vesistökunnostajaa Vesistöt ja ympäristö yhdessä hyvään tilaan Pohjois-Pohjanmaalla
Pohjoinen ruoka ja matkailu - Arctic Food and Travel -hanke Hanke on päättynyt. Pohjois-Pohjanmaan paikalliset erityispiirteet ja ruokakulttuuriin pohjautuva monialainen kehittämisyhteistyö.
Oulun Seudun BiotalousLeader -kiertue Tilaisuuksissa nostetaan näkyville biotalouden hyviä yritysesimerkkejä
Pure peruna Maa- ja kotitalousnaisten ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun yhteistyöhankkeen tavoitteena palauttaa peruna nuorten lautasille.
Maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistykset maahanmuuttajien kotoutumisen tukena Hankkeen tavoitteena on tukea paikallisyhdistysten vapaaehtoistoimintaa, jolla edistetään maahanmuuttajien kotoutumista.
Rannat kuntoon 2015–2016 Hankkeessa kehitetään toimintamalli ja ohjeistus siihen, miten rantojen kunnostusta lähdetään toteuttamaan yhdessä asukkaiden kanssa.
Kaurasta kaaliin, muikusta mustikkaan - Pohjolan superruoat lautaselle 2015-2016 Hankkeen tavoitteena on kannustaa ja innostaa lähellä kasvavien, "pohjoisten superruokien" käyttöön.
Kasvisaarteen arvoitus leikki-ikäisille 2015-2016 Hankkeen tavoitteena on lisätä leikki-ikäisten lasten kasvisten, hedelmien ja marjojen käyttöä.
METSO tunnetuksi tuhansille maaseudun naisille Hankkeessa luodaan toimintamalli METSO-kävelyille, joiden avulla lisätään tietoutta metsien monimuotoisuudesta. Hanke päättyi 2015.
Elintarviketietoasetuksen koulutushanke 2015–2016 Koulutushankkeen tavoitteena on lisätä alan toimijoiden tietoisuutta uuden elintarvikeasetuksen vaatimuksista.