Korvasienten käsittely
Korvasieni on herkullinen ruokasieni, mutta tuoreena tappavan myrkyllinen. Ne on keitettävä kahteen kertaan runsaassa vedessä.
Korvasienimuhennoksella täytetyt tomaatit
Perinteinen korvasienimuhennos sopii niin aterian lisäkkeeksi, lämpimiin voileipiin, munakkaiden tai piirakoiden täytteeksi.
8 kpl tomaatteja
Korvasienimuhennos
0,5 l tuoreita tai 25 g kuivattuja korvasieniä (Muista käsitellä korvasienet oikein!)
1 sipuli
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
2 dl kermaa
0,5 tl suolaa
valkopippuria
(mausteeksi kuivaa sherryä, sitruuna tai persiljaa)
Vinkki! Hyödynnä koverretut tomaattien sisukset. Lisää joukkoon hyvää öljyä, suolaa ja pippuria sekä etikkaa. Tarjoile kesäisen salaatin kastikkeena.