Muita ruokakursseja

Kurssien tarjonta vaihtelee alueittain. Kurssi voidaan myös räätälöidä tilaajan toiveiden mukaan.
 
Kurssiaiheita:

Lähiruuan neljä vuodenaikaa
Sesongin ruokapöydässä nautitaan kulloisenkin vuodenajan parhaista herkuista. Kurssilla tutustutaan alueen lähiruokatarjontaan ja loihditaan yhdessä maittava ateria.

Maukkaat salaatit ja syötävät koristeet
Salaatit sopivat juhlaan ja arkeen. Kurssilla opit valmistamaan monipuolisia salaatteja sesongin mukaan, tutustut salaattiklassikoihin kuten cesariin ja waldorfiin sekä kuulet, millaisia syötäviä kukkia ja luonnonyrttejä valmistuksessa voi hyödyntää.  
 
Kekri - perinteistä sadonkorjuun juhlaa
Kurssi tai luento johdattaa kekrin perinteisiin ja makujen maailmaan. Tilaa oma kurssisi - syödään yhdessä!
 
Ruisleipä - leivotaan kansallisruokaa
Ruisleipä on valittu Suomen kansallisruuaksi. Joko osaat itse leipoa ruisleipää? Tiedätkö, miten juuri toimii ja miltä oikein alustettu taikina tuntuu? Tuore, tuoksuva ruisleipä on unohtumaton elämys ja leipominen taito, jota kannattaa vaalia - tai harjoitella, jollei sitä vielä osaa.
 
Maijan maukkaat kasvisruuat
Maijan maukkaat kasvisruuat -kurssilla tutustutaan kasviskokkailuun. Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen puheenjohtaja, keittiömestari Maija Silvennoisen vinkit ja kokemukset auttavat monipuolistamaan arkiruokaa kasvisten avulla. Kasvisten käytön lisääminen on todellinen terveysteko.
 
Suussa sulavaa suklaasta
Pieneksi piristykseksi sopii hemmottelevan herkullinen suklaakurssi, jolla suklaasta loihditaan mitä unohtumattomimpia herkkuja. Raakasuklaa, erilaiset fudget ja rocky road maistuvat taatusti. Entä miltä kuulostaisi suklaa-chilibroileri tai suklainen leipä?

Makeaa jouluksi
Pursota ja pyöritä, mausta ja makustele - tehdään yhdessä makeaa jouluksi! Kurssilla loihditaan joulun makoisimmat makeiset, herkullisimmat kakut ja hauskimmat piparikoristeet
Reseptit ovat Suomen suosituimman ruokalehden, Maku-lehden toimituksen kehittämiä ja testaamia. 

ArkiMaku
Maistuvia vinkkejä nopean kokkaukseen. Reseptit ovat Maku-lehden toimituksen kehittämiä ja testaamia.

Pure peruna
Peruna on monipuolinen ja maukas perusruoka, joka taipuu yllättävän moneen. Tule mukaan kokeilemaan keittiömestariopiskelijoiden kehittämiä perunaherkkuja ja perunareseptikilpailun parhaimmistoa! 
 
Potkua pavuista ja palkokasveista
Oletko jo kokeillut suomalaista härkäpapua? Miltä maistuvat papu-siemennäkkäri tai kidneypapujen täydentämä makaronilaatikko? Tiedätkö, miten syntyvät kikhernemarengit? Tilaa kurssi ja tutustu erilaisiin palkokasveihin!
 
Koukussa kalaan
Kaipaatko vaihtelua jauhelihalle? Maistuisiko kalaruoka, mutta taidot eivät riitä? Kurssilla tutustutaan kaloihin, niiden käsittelyyn ja helppoon ruoanvalmistukseen.
 
Viljasta virtaa
Viljasta virtaa -ruoka- ja leivontakursseilla vilja ja leipä ovat pääosassa. Samalla saat tietoa viljan merkityksestä ravitsemuksessa. Tarjoamme on myös luentoja ja kursseja keliakiasta ja gluteenittomasta ruuanlaitosta sekä leivonnasta.
 
Nuukaillaan terveellä tavalla
Haluatko säästää ruokalaskussa? Tiedätkö millaisilla ruokavalinnoilla ja ruuanvalmistustavoilla säästät energiaa ja luonnonvaroja? Kurssilla opit taloudellisia, energiaa säästäviä ja kestävää kehitystä tukevia ruokavinkkejä.
 
Hurmaavat täytekakut
Täytekakku on juhlapöydän kruunu. Kurssilla syvennytään täydellisen täytekakun leipomisen nikseihin. Samalla tulevat tutuksi niin kiilteet, kreemit, koristelut kuin muutkin krumeluurit ja saadaan uusia ideoita juhlatarjoiluun.
 
Äijäruokaa - ruokakurssi miehille
Pysyykö soppakauha kourassasi? Tältä kurssilta miehinen mies hankkii työkalupakin kotiruuan valmistamiseen. Kurssi sopii niin isälle kuin pojallekin, apelle tai vävylle. Hyvä lahjaidea isänpäivään tai syntymäpäiväksi!
 

ArkiMaku
Maistuvia vinkkejä nopean kokkaukseen. Reseptit ovat Maku-lehden toimituksen kehittämiä ja testaamia.

Jaa