Paperitehtaiden maailma

Kuva: Metsäteollisuus ry

Suomessa on 49 tehdasta, joissa tehdään paperia tai sellua. Nämä tehtaat esittelevät mielellään teille toimintaansa!  Tehtaassa saatte tietää, mitä puulle tapahtuu, miten se muuttuu paperiksi ja selluksi. Valtavat paperikoneet ja jalkapallonkentän kokoiset puunsäilytysalueet ovat näkemisen arvoisia.

Puusta otetaan kaikki irti. Sahat ottavat järeät tukit käyttöönsä, teollisuudelle menee kuitupuu. Oksat, kannot ja latvat käytetään uusiutuvaksi energiaksi. Monella paikkakunnalla paperitehdas tai puutuotteiden valmistaja on kunnan jälkeen suurin työnantaja.

Paperi-, pakkaus- ja puutuotteista kehitetään myös uusia tuotteita. Tulevaisuudessa käytämme  nanoteknologialla tehtyä paperia, joka voi olla terästäkin vahvempaa, mutta yhtä kevyttä kuin paperi. Myös puuperäiset pakkausmateriaalit kehittyvät. Joskus tulee olemaan aika, jolloin pakkaus vaihtaa väriään viimeisenä myyntipäivänä.

Toimikaa näin:

  • Valitkaa itsellenne sopivin tehdas, www.metsateollisuus.fi/jasenet .  Valitkaa kunta, valitkaa toimialaksi Paperi, kartonki ja niiden jalosteet sekä toiseksi toimialaksi Sellu.
  • Kerätkää 30 – 50 hengen osallistujajoukko. Järjestäkää kuljetus bussilla tai henkilöautoilla. Pyytäkää halutessanne tutustumiskäynnin järjestämiseen apua piirikeskuksesta.
  • Kysykää tehtaalta henkilöä, joka järjestää vierailuja.
  • Sopikaa käytettävä aika ja ajankohta, mieluummin arkisin. Voitte myös tiedustella, onnistuisiko tutustumiskäynti illalla tai viikonloppuna.
  • Kertokaa, mitkä asiat teitä eniten kiinnostavat. Pyytäkää tietoa myös tulevaisuuden uusista tuotteista.
  • Tutustumiskäynnit ovat maksuttomia. Tiedustelkaa, onko tehtaassa mahdollisuus kahviin tai ruokailuun.

Jaa