Opintomatka Slovakiaan

Opintomatka Slovakiaan

19.04.2020 - 23.04.2020

Tervetuloa mukaan tutustumaan Slovakiaan! Vierailemme mielenkiintoisissa maaseutuyrityksissä ja nautimme aterioilla paikallisia herkkuja.

 
Tervetuloa mukaan tutustumaan Slovakiaan, maahan Euroopan keskellä Karpaattien vuorijonon kupeessa - piipahdamme samalla retkellä myös katsomassa Wienin nähtävyyksiä! Opintomatkallamme vierailemme mielenkiintoisissa maaseutuyrityksissä ja nautimme aterioilla paikallisia herkkuja, maan ruokakulttuuriin ovat vaikuttaneet naapurimaat Unkari, Itävalta ja Puola.
 
19.4. sunnuntai - Kohti Keski-Eurooppaa
Lennämme Oulusta Helsingin kautta Itävaltaan, Wieniin. Saavumme perille noin klo 18.30 paikallista aikaa. Lentokentällä meillä on vastassa suomenkielinen opas ja hänen johdollaan siirrymme bussiin. Wienin lentokentältä on lyhyt ajomatka Bratislavaan (60 km). Majoitumme Crowne Plaza hotelliin ja ruokailemme illalla yhdessä.
 
20.4. maanantai – Bratislavan kaupunkimaisemiin tutustumista
Aamiaisen jälkeen teemme opastetun kaupunkikierroksen bussilla, pysähdymme muun muassa neljän kulmatornin linnalla, jossa on Slovakian kansallismuseo. Linna on 1800-luvun tulipalon jälkeen jälleenrakennettu 1960-luvulla ja sen yhteydessä on myös hieno barokkipuutarha. Tämän jälkeen suuntaamme Pienten Karpaattien viinialueelle, jossa tutustumme naisyrittäjä Mrs. Hermysovan keramiikkapajaan. Yhteisen lounashetken jälkeen maistelemme kellarin viinejä (5 eri viiniä).
 
Palaamme iltapäivällä Bratislavaan ja pienen lepohetken jälkeen teemme kävelykierroksen (1,5 h) historiallisen keskustan kävelykaduilla. Aivan kaikkia rakennuksia ei vielä ole restauroitu, joten näkymä on vaihteleva. Vanha raatihuone, Slovakian kansallisteatteri sekä Unkarin kuninkaiden kruunajaiskirkkona toiminut Pyhän Martinin katedraali ovat kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Nautimme illalla vielä yhteisen päivällisen.
 
21.4. tiistai – Slovakian maaseudun makuja
Aamupalan jälkeen luovutamme huoneet ja lähdemme kohti Slovakin maaseutua. Ajamme Keski-Slovakiaan halki maan viljavimpien maatalousalueiden. Vierailemme suoramyyntiä harjoittavalla Branovon maatilalla, jonka läheisyydessä nautimme myös lounaan. Tämän jälkeen suuntaamme tutustumaan isoon hedelmätarhaan. Illaksi ajamme Keski-Slovakian Zvolen-nimiseen kaupunkiin ja majoitumme hotelli Polanassa. Illalla ruokailemme yhdessä paikallisten naisyrittäjien edustajan kanssa.
 
22.4. keskiviikko – Paikallisia perinteitä ja nähtävyyksiä
Nautimme aamiaisen ja suuntaamme lyhyen ajomatkan päähän Roziakin perheen naisten luo. Heidän yrityksensä valmistaa saippuoita mm. vuohenmaidosta ja heillä on lampaanvillan käsittelyä sekä työpajoja. Lounaan syömme Svaty Antonissa, jossa saamme nauttia slovakialaisen lounaan kansanperinteen kera.
 
Sen jälkeen ajamme Banska Stiavnicaan, joka on hieno Unescon maailmanperintökohde ja yksi Slovakian mielenkiintoisimmista vierailupaikoista. Banská Štiavnica sijaitsee luonnollisten muurien ympäröimänä muinaisen tulivuoren romahtaneessa kal-derassa. Sen historia kutoutuu läheisen rikkaan hopeamalmiesiintymän hyödyntämiseen. Illaksi palaamme Zvoleniin, jossa yhteinen iltaruokailu.
 
23.4. torstai - Wienin historiaa ja paluumatkalle
Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja aloitamme paluumatkan Itävallan pääkaupunkiin Wieniin, jossa nautimme lounaan. Teemme kaupunkikierroksen kävellen Wienin historiallisessa keskustassa, jossa näemme muun muassa Pyhän Tapanin tuomiokirkon, Valtion oopperan, Mozartin asuintalon ja Hofburgin talvipalatsin. Myös kävelykadut Kärtnerstarsse, Graben ja Kohlmarkt houkuttelevat ylellisillä kaupoillaan.
 
Bussikuljetus lähtee sovitusta paikasta klo 16.00 Wienin lentokentälle. Sinne saavutaan noin klo 17.00. Finn-airin lento Helsinkiin AY 1476 lähtee klo 19.15. Perille saavutaan klo 22.35. Jatkolento Ouluun AY 449 lähtee klo 23.50 ja sinne saavutaan klo 00.50 seuraavan päivän puolella.
 
Tervetuloa mukaan!
 
Hintaan sisältyy:
lennot Oulu - Helsinki – Wien – Helsinki – Oulu Finnairin lennoilla turistiluokassa, matkustajamaksut ja lentokenttäverot, matkatavarat (käsimatkatavara 8 kg ja kirjattava matkatavara 23 kg), bussikuljetukset matkakohteessa, majoittuminen jaetussa kahden hengen huoneessa, vierailut ja sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan, aamiaiset hotelleissa ja ruokailut ilman ruokajuomia (4 x lounas ja 4 x illallinen), paikallisoppaan ja matkanjohtajan palvelut, toimituskulut ja alv.
 
Matka laskutetaan kahdessa erässä.
 
Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista jo varausvaiheessa.
 
Ilmoittautumiset ja erityisruokavaliotoivomukset pe 20.12. mennessä ProAgria Ouluun:
puh. 08 316 8611 tai anne.kipina@proagria.fi

 

Tapahtuman ajankohta: 19.04.2020 00:00 - 23.04.2020 00:00

Jaa

Tapahtuman henkilöt